X

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της εφόδου των βελγικών Αρχών στη γιάφκα των δραστών

Η έφοδος των αστυνομικών στη γιάφκα, τα ευρήματα και το λάθος της εταιρείας ταξί που έσωσε δεκάδες ζωές στο Ζάβεντεμ.

Ant1news

Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που οι Βέλγοι αστυνομικοί επιχειρούν σε διαμέρισμα προαστίου των Βρυξελλών, λίγες ώρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο διαμέρισμα κατόπιν υποδείξεων του οδηγού ταξί που είχε μεταφέρει τους τρεις δράστες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

Ο ταξιτζής βλέποντας τις φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνειδητοποίησε ότι, είχε μεταφέρει στο αεροδρόμιο του τρομοκράτες.

Όπως όλα δείχνουν όλοι οι τρομοκράτες είχαν ξεκινήσει από το ίδιο διαμέρισμα, από το προάστιο Σάερμπεκ, το πρωί της Τρίτης. Οι τρεις που πήγαιναν στο αεροδρόμιο είχαν ζητήσει ταξί – βαν, όμως από λάθος της εταιρείας, έφτασε κανονικό επιβατικό όχημα, με αποτέλεσμα να μην πάρουν μαζί τους όλη την ποσότητα εκρηκτικών υλών που προοριζόταν για το εν λόγω χτύπημα.

Η περιέργεια του οδηγού ταξί κινήθηκε από το πλήθος των αποσκευών που μετέφεραν τα τρία άτομα, καθώς και από το ότι, δεν τον άφησαν να τους βοηθήσει να φορτώσει τις αποσκευές στο όχημα.

Μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν 15 κιλά εκρηκτικών υλών, 180 λίτρα εύφλεκτων υλικών, πυροκροτητές και μία βαλίτσα γεμάτη με βίδες και καρφιά, τοποθετημένα σε κουτιά. Οι βόμβες που εξερράγησαν σε αεροδρόμιο και τους δύο σταθμούς του μετρό περιείχαν βίδες και καρφιά, με αποτέλεσμα τα τραύματα που προκάλεσαν να είναι πάρα πολύ βαριά.