X

Εμπρηστική επίθεση ακροδεξιών σε τζαμί στην Μαδρίτη

Μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης ανήρτησαν στο Facebook φωτογραφίες από το τζαμί το οποίο πυρπόλησαν ως αντίποινα στις επιθέσεις των Βρυξελλών.

Ant1news

Φωτογραφίες από τζαμί στη Μαδρίτη τυλιγμένο στις φλόγες ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook η ακροδεξιά οργάνωση Hogar Social Media. Στις φωτογραφίες φαίνονται μέλη της οργάνωσης να ανάβουν τις φωτιές του τζαμιού που βρίσκεται πάνω σε εθνική οδό.

«Οι πρώτες εικόνες είναι στιγμές μετά την επίθεση κατά των Ισλαμιστών τρομοκρατών στο τζαμί στον αυτοκινητόδρομο της Μαδρίτης, ο οποίος χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος» αναφέρεται στο post.

Υπήρχε επίσης η αναφορά, «σήμερα στις Βρυξέλλες, αύριο στη Μαδρίτη», η οποία συνοδευόταν από τα hashtag #TerroristasWelcome ως αντίθεση στο ανάλογο #RefugeeWelcome.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δημαρχείο της Μαδρίτης, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ζητήθηκε από τους πολίτες να αντιδράσουν στην τρομοκρατία «με αλληλεγγύη και χωρίς να φοβούνται ο ένας τον άλλον».

Το 2014 αξιωματούχοι της Ισπανίας είχαν ξεσκεπάσει δίκτυο εξτρεμιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως έδρα τους ένα τζαμί που ανήκε στους τζιχαντιστές.