X

Αυτό είναι το διαμέρισμα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες! (βίντεο + φωτο)

Βρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες. Τι βρέθηκε  μέσα στο κρησφύγετο. Άλλα δύο άτομα αναζητούν οι βελγικές αρχές.

Ant1news

Φωτογραφίες από το διαμέρισμα των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας της, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες και χρησιμοποιούνταν από τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι. Και οι τρεις θεωρούνται νεκροί, ενώ οι βελγικές αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό.

Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα

Οι αρχές, που εισέβαλλαν στον διαμέρισμα λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, αναφέρουν πως μετά από επιδρομή τους στο διαμέρισμα ανακάλυψαν μία βόμβα, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

 

Παράλληλα, βρήκαν και το σημείωμα αυτοκτονίας του Ιμπραήμ Ελ Μπακραούι, σε υπολογιστή που βρισκόταν σε κάδο, στο οποίο έγραφε πόσο φοβισμένος και απελπισμένος ένιωθε. «Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν παραδοθώ θα καταλήξω σε ένα κελί φυλακής», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα σπασμένο iPad, το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για την οργάνωση των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

 

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού 

Το Βέλγιο μείωσε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από το τέσσερα, το υψηλότερο της κλίμακας, στο τρία, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε το βελγικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσης σήμερα.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις από το κέντρο, στο οποίο συμμετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, για τις μεταβολές που θα σημάνει η απόφαση αυτή στα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί στο Βέλγιο.