X

Der Standaard: Σύλληψη του δράστη του μετρό των Βρυξελλών

Στα χέρια της αστυνομίας ο άνδρας που κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας δίπλα στον Χαλίντ Ελ Μπακράουι, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Ant1news

Συνελήφθη, σύμφωνα με την βελγική Der Staandard ο άνδρας που φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών δίπλα στον καμικάζι αυτοκτονίας Χαλίντ Ελ Μπακράουι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δίνονται στη δημοσιότητα, αναγνωρίστηκε από αστυνομικό που είχε δει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Η σύλληψη, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις επίσημες Αρχές.

Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Ο 27χρονος Χαλίντ Ελ Μπακράουι ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών, το πρωί της Τρίτης, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίον ήταν ζωσμένος. Ο αδελφός του, Ιμπραήμ, είχε πυροδοτήσει λίγο νωρίτερα εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

Και τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στους καταλόγους της Αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ, ενώ ο Ιμπραήμ είχε απελαθεί δύο φορές το περασμένο καλοκαίρι από την Τουρκία στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει τόσο τις ολλανδικές, όσο και τις βελγικές Αρχές για το άτομό του, ισχυρισμό που απορρίπτουν και οι δύο χώρες.

Ο Ιμπραήμ λίγο πριν τις επιθέσεις είχε αφήσει ηχογραφημένο μήνυμα στη μητέρα του, στο οποίο ανέφερε ότι βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, ότι πρέπει να δράσει σύντομα, ώστε να μην καταλήξει στη φυλακή και πως δεν είναι πουθενά ασφαλής.

Τα δύο αδέλφια είναι οι μόνοι από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων που έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.