X

Ο Νατζίμ Λαχραουί ο δεύτερος βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Επιβεβαιώθηκε από τις βελγικές αρχές, μετά από ανάλυση του DNA. Θεωρείται συνεργός του Αμπντεσλάμ. Ίχνη DNA του και στο Μπατακλάν.

Ant1news

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί, ενώ πραγματοποιήθηκε και μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Σκάρμπεκ, κατά τη διάρκεια της οποία τραυματίστηκε ένας ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με άλλους δύο.

"Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών (...) είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί", αναφέρει ανακοίνωση που επιβεβαίωσε αστυνομικές πληροφορίες που είχε λάβει το πρακτορείο AFP την Τετάρτη το βράδυ.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι ο Λαχραουί ήταν ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Μάλιστα, μία ημέρα πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, Βέλγοι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει ότι ο Λαχραουί ήταν συνεργός του συλληφθέντος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενώ ίχνη του DNA του βρέθηκαν στο Μπατακλάν.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι από τους έξι συλληφθέντες της Πέμπτης, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και τρεις παραμένουν υπό κράτηση.