X

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (φωτο)

Μόνο συντρίμμια υπάρχουν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ. Θα χρειαστούν μήνες για να γίνει ξανά λειτουργικό, δήλωσε ο διευθυντής του.

Ant1news

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που μαζί με τις επιθέσεις στο μετρό, στοίχησαν την ζωή σε 32 ανθρώπους

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ επικρατεί το απόλυτο χάος, με συντρίμμια να υπάρχουν παντού. Ο χώρος των check in όπου φέρεται να έγινε η επίθεση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι καρέκλες και τα τραπέζια στις αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες σκόνη από τα συντρίμμια, καμία τζαμαρία δεν έχει μείνει όρθια, ενώ αίμα βρίσκεται ακόμη στο πάτωμα.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο διευθυντή του αεροδρομίου δήλωσε σε βελγικά ΜΜΕ ότι θα χρειαστούν «μήνες» προκειμένου το Ζάβεντεμ να γίνει ξανά λειτουργικό.

 

Οι καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν δυο, οι Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και Νατζίμ Λαχραουί, που έχουν ήδη αναγνωριστεί, ενώ οι Αρχές είχαν συλλάβει και έναν τρίτο ύποπτο, με το όνομα Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε πως "οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή".