X

Ξανανοίγει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Έτοιμο να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και να επαναληφθούν εν μέρει οι πτήσεις. Τι ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Ant1news

Το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών είναι έτοιμο, από τεχνικής άποψης, για να υποδεχτεί και πάλι επιβάτες και να επαναληφθούν εν μέρει οι πτήσεις, όμως δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί καμία εμπορική πτήση πριν από αύριο το βράδυ το νωρίτερο, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία.

"Το τελευταίο στάδιο για την επανάληψη της δραστηριότητας (του αεροδρομίου) είναι η επίσημη έγκριση από την πολιτική" ηγεσία, διευκρίνισε η Brussels Airport σε ανακοίνωσή της. "Εν αναμονή αυτής της έγκρισης, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις" ούτε και αύριο Παρασκευή, πρόσθεσε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου, όπου συνολικά έχασαν την ζωή τους μετά και τις επιθέσεις στο μετρό, 32 άνθρωποι.

Στις φωτογραφίες διακρίνονταν συντρίμμια παντού, ενώ ο χώρος των check in όπου φέρεται να έγινε η επίθεση θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

 

Ωστόσο, φωτογραφίες και σχέδια της κατοικίας και του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ, υπήρχαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι καμικάζι αυτοκτονίας που προκάλεσαν το μακελειό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, το laptop βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το διαμέρισμα στη συνοικία Σάερμπεεκ των Βρυξελλών. 

 

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βελγικό Τύπο, όπως μετέδωσε η εφημερίδα L’Echo. Το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η πληροφορία δεν διαψεύστηκε εγείρει νέα ερωτήματα και δίνει διαστάσεις στον εφιάλτη της τρομοκρατίας.