X

Bild: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν τυφλά χτυπήματα σε παραλίες

Ποιες χώρες έχουν βάλει στο "μάτι" οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Σε συναγερμό οι αρχές στην Ευρώπη.

Ant1news

Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει οι ευρωπαϊκές παραλίες σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.  

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND) έχει ενημερώσει τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν τυφλά χτυπήματα σε παραλίες της Ευρώπης, πιθανότατα το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία είναι οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μπει "στο μάτι" των ισλαμιστών τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στα ευρωπαϊκά θέρετρα πιθανότατα μεταμφιεσμένοι ως έμποροι, πουλώντας γυαλιά ηλίου ή μπλουζάκια, γράφει η Bild.

Οι ιταλικές αρχές προειδοποιούν ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να σπείρουν το θάνατο σε ευρωπαϊκές παραλίες με αυτόματα όπλα ή με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 

Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και στην Die Welt. "Μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, υπάρχουν πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει αυτό το καλοκαίρι παραλίες ευρωπαϊκών χωρών", γράφει η εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας έχουν ήδη ενημερώσει τις γερμανικές αρχές για τα σχέδια των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι ισλαμιστές τρομοκράτες πιθανότατα προέρχονται από τη Σενεγάλη και είναι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.