X

Στην Γαλλία εκδόθηκε ο Σαλάχ Αμντεσλάμ

Στις γαλλικές αρχές παραδόθηκε από το Βέλγιο ο βασικός ύποπτός για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ant1news

Ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εκδόθηκε στη Γαλλία από το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει ήδη εκδοθεί," είπε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ, θα κρατηθεί σε συνθήκες απομόνωσης σε φυλακή της περιοχής του Παρισιού, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοάς.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα εγκλειστεί στη φυλακή του Φλερί-Μεροζί, 30 χλμ. νότια του Παρισιού.

"Θα τον αναλάβει ειδικά μια ομάδα επιτήρησης, που αποτελείται από σκληραγωγημένους φύλακες, εκπαιδευμένους στην κράτηση προσώπων που φημίζονται ως επικίνδυνα", διευκρίνισε ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς.

O 26χρονος Aμπντεσλάμ, ήταν ο νο1 καταζητούμενος στην Ευρώπη, μέχρι τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου, μετά από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων μηνών.

Ο Αμπντεσλάμ, είχε επιστρέψει από το Παρίσι στο Βέλγιο λίγο μετά τις επιθέσεις στις οποίες ο αδερφός του πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ο Σαλάχ κρυβόταν από την αστυνομία επί τέσσερις μήνες έως ότου και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο διαμέρισμά του στο προάστιο Μόλενμπεκ.