X

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του ελικοπτέρου στη Νορβηγία

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου. Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Νεκροί και οι 13 επιβαίνοντες.

Ant1news

Κόβει την ανάσα το ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ένας αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης ελικοπτέρου στη Νορβηγία.

Στο βίντεο φαίνεται ο αποκομμένος έλικας που περιστρέφεται στον αέρα, ενώ δίπλα η άτρακτος έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν το θάνατο πριν καν συντριβεί η άτρακτος στο έδαφος, κοντά στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Με ανακοίνωσή του στο Twitter το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης διευκρίνισε ότι έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις διάσωσης. Έχουν ανασυρθεί 11 σοροί, όμως οι αρχές θεωρούν ότι και οι 13 επιβαίνοντες στο ελικόπτερο είναι νεκροί.

Από τους 11 επιβάτες και τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου της εταιρείας Statoil, το οποίο επέστρεφε στην ξηρά από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου Gullfaks B, οι 11 ήταν Νορβηγοί, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός.

"Κοίταζα προς τα επάνω, το στροφείο χαλάρωσε και εξαφανίστηκε προς τα βόρεια. Μετά, το ελικόπτερο έστριψε προς τον βορρά και είδα φωτιά στην κορυφή του, στο σημείο της ένωσης με το στροφείο. Έπιασε φωτιά πριν συντριβεί", είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.