X

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λόγω των μέτρων ασφαλείας

Ατέλειωτες ουρές από τους ελέγχους. Επιβάτες χάνουν τις πτήσεις τους από τις καθυστερήσεις.

Ant1news

Τεράστιες ουρές προκαλούν οι νέοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών έπειτα από τη βομβιστική επίθεση που στοίχησε τη ζωή 16 ανθρώπων.

Από τις ουρές και τις καθυστερήσεις που δημιουργούνται οι επιβάτες χάνουν ακόμη και τις πτήσεις τους ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο παραδέχτηκε πως η κατάσταση είναι «περίεργη».

Οι επιβάτες διαμρτύρονται πως οι έλεγχοι της αστυνομίας στην είσοδο του κτιρίου προκαλούν καθυστερήσεις αρκετών ωρών ενώ προκαλούνται νέοι κίνδυνοι για την ασφάλεια αφού στον εξωτερικό χώρο συγκεντρώνονται πλήθη .

Ανάμεσα στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν ήταν ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, ο οποίος έχασε την πτήση του για τη Βουδαπέστη, αφού περίμενε στην ουρά για 2 ώρες και 40 λεπτά.


«Τις επόμενες εβδομάδες θα το σκεφτώ ξανά πριν διαλέξω το αεροδρόμιο των Βρυξελλών», είπε ο Λετέρμ στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws. «Νομίζω ότι το Παρίσι είναι καλύτερη επιλογή», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters το χάος στη βελγική πρωτεύουσα μπορεί να έχει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο την ώρα που τα αεροδρόμια του Παρισιού, του Άμστερνταμ και του Ντίσελντορφ είναι εύκολα προσβάσιμα με τρένο από τις Βρυξέλλες.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου κατηγόρησε την αστυνομία, που αποφάσισε να ελέγχει όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους στην είσοδο. «Διάολε! Δουλέψαμε μέρα και νύχτα για 40 ημέρες προκειμένου να ξανανοίξει το αεροδρόμιο και κάποιοι αστυνομικοί εφαρμόζουν αυτό το παράξενο σύστημα των εκ των προτέρων ελέγχων», έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του ΔΣ του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Μαρκ Ντεσεμάεκερ. «Εγκαταλείψτε το... Πυροβολούμε τους εαυτούς μας στα πόδια και γελοιοποιούμαστε στο εξωτερικό», ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά της η αστυνομία αποδίδει το πρόβλημα στις ελλείψεις προσωπικού των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας που κάνουν τους αρχικούς έλεγχους. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για τη βελτίωση των ελέγχων, αλλά ένα πράγματα είναι ξεκάθαρο: η ασφάλεια στο αεροδρόμιο πρέπει να είναι καλύτερη από ότι πριν από τις 22 Μαρτίου», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.