X

Συναγερμός για επιθέσεις στην Τσεχία (φωτό)

Τρόμος στην Πράγα! Εκκενώνονται δημόσια κτήρια και σιδηροδρομικοί σταθμοί. Σε επιφυλακή οι αρχές. Φόβοι για τουλάχιστον 10 εκρήξεις βομβών.

Ant1news

Φόβος και τρόμος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Τσεχία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις με βόμβες σε δέκα διαφορετικά σημεία της χώρας.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε για τις εν λόγω επιθέσεις και έτσι ακολούθησε ευρεία εκκένωση σιδηροδρομικών σταθμών και δημόσιων κτιρίων στην Πράγα και σε γύρω περιοχές, όπως σε Plzen και Pardubice.

Τουλάχιστον τρία Δημαρχεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Πράγας, βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, ενώ διατάχθηκε η απομάκρυνση των εργαζομένων.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ εκκενώθηκε από την αστυνομία και η ιστορική πλατεία Pardubice, λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόναχο της Γερμανίας.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της αστυνομίας Marketa Janovska δήλωσε: «Άγνωστος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας και σε άλλα μέρη σε όλη την Τσεχική Δημοκρατία».