X

Διαρροή χημικών στην Στοκχόλμη

Εκκενώθηκε η περιοχή. Τουλάχιστον έντεκα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Για κίνδυνο έκρηξης έκανε λόγο η αστυνομία.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Στοκχόλμη μετά από διαρροή χημικού αερίου από ερευνητικό εργαστήριο, ενώ πολλά κτήρια εκκενώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία έκανε λόγω για κίνδυνο έκρηξης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ έντεκα άτομα τουλάχιστον μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 500 και πλέον άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ένα κτήριο δίπλα στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα, το οποίοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια στον κόσμο.

Η διαρροή της χημικής ουσίας ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο του κτηρίου, σε χώρο εργαστηρίων. «Υπήρξε διαρροή αερίου στον χώρο. Πρόκειται πιθανώς για τολουΐνη. Σε συμπυκνωμένη μορφή αποτελεί κίνδυνο για έκρηξη και πυρκαγιά» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε εφημερίδα. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.  

Ομάδα έκτακτης ανάγκης φορώντας προστατευτικές στολές και μάσκες εισήλθε στο χώρο για να προσδιορίσει επακριβώς την ουσία που διέρρευσε και να σταματήσει τη διαρροή.