X

Συναγερμός από ύποπτο δέμα στο Ολντ Τράφορντ (βίντεο)

Φόβοι για τρομο-εφιάλτη οδήγησαν σε εκκένωση του κατάμεστου «θεάτρου των ονείρων». Αναβλήθηκε ο αγώνας της Μάντσεστερ.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν  οι αρχές ασφαλείας στην Βρετανία, μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου σε μία από τις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του βρετανικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπόρνμουθ.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι ασφαλείας έκριναν ως σοβαρό το περιστατικό και 20 λεπτά πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα διέταξαν, αρχικώς, την άμεση εκκένωση δύο κερκίδων, με τις ονομασίες Strettford και Sir Alex Ferguson, οι οποίες φιλοξενούσαν περίπου το 25% των φιλάθλων του «θεάτρου των ονείρων».

Αμέσως, αστυνομικοί με εκπαιδευμένους σκύλους άρχισαν τις έρευνες στο σημείο για να διαπιστωθεί κατά πόσον το πακέτο περιέχει εκρηκτικά ή άλλες ουσίες που συνιστούν απειλή.

 

 

Μάλιστα, οι διοργανωτές του αγώνα ανακοίνωσαν ότι θα γινόταν σέντρα με καθυστέρηση 45 λεπτών, θεωρώντας ως ήσσονος σημασίας την κινητοποίηση.

 

 

 

Όμως, οι επικεφαλής της ασφάλειας του γηπέδου σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας την πλήρη εκκένωση του Ολντ Τράφορντ, η οποία έγινε με «ηρεμία και τάξη».

 

Κατόπιν όλων αυτών, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την οριστική αναβολή, για λόγους ασφαλείας, της αναμέτρησης της Μάντσεστερ με την Μπόρνμουθ.

Σύμφωνα με την Premier League, η διεξαγωγή του αγώνα θα οριστεί στην "συντομότερη ημερομηνία που είναι πρακτικά εφικτή".

 

Ο συναγερμός, τελικά, έληξε με ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο πακέτο, στο οποίο υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με καλώδια σε σωλήνα κατασκευή που παραπέμπει σε εκρηκτικό μηχανισμό.