X

Ο Πάπας Φραγκίσκος βράβευσε τρεις σταρ του Χόλιγουντ (Βίντεο)

Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάλμα Χάγεκ τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Βατικανό. Η απάντηση του Πάπα στα σενάρια παραίτησης.

Ant1news

Ο Πάπας Φραγκίσκος απένειμε μετάλλια στους Αμερικανούς ηθοποιούς Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάλμα Χάγεκ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό για την προώθηση του Ιδρύματος “Scholas Occurentes”.

Έναν παρόμοιο οργανισμό για την τεχνολογία και την τέχνη είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, την εποχή που ήταν Καρδινάλιος στο Μπουένος Άιρες. Το “Scholas Occurentes” αποτελεί ουσιαστικά μία μετεξέλιξη εκείνου του Ιδρύματος, μόνο που σήμερα έχει διεθνή δράση υπό την αιγίδα του Βατικανού.

«Οι σημαντικές αξίες μπορούν να μεταδοθούν μέσω διασημοτήτων», σημείωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Λορένα Μπιανκέτι, συμπληρώνοντας ότι ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάλμα Χάγεκ συμφώνησαν να γίνουν “Πρεσβευτές” του Ιδρύματος για ένα από τα πολιτιστικά του προγράμματα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ομολόγησε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα καθόταν στον παπικό θρόνο. Παράλληλα, προσπάθησε να διαλύσει τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και τον ήθελαν να ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του, Βενέδικτου, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά.

«Δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο εξαιτίας της ευθύνης. Και ομολογώ επίσης πως ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα εξέλεγαν εμένα. Ήταν μεγάλη έκπληξη!», απάντησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας ευλόγησε επίσης μία ελιά, την οποία θα μεταφέρει στην πατρίδα του, την Αργεντινή, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης.