X

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ευρώπη (βίντεο)

Στο έλεος της κακοκαιρίας Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Τσεχία. Εικόνες από δορυφόρο.

Ant1news

Ανυπολόγιστες καταστροφές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις επόμενες μέρες.

Κατακλυσμιαίες βροχές πέφτουν σε Γαλλία, Τσεχία και Γερμανία, ενώ στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων εκατό χρόνων. 

Με το νερό να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα δύο μέτρα, τα μέλη των σωστικών συνεργείων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανακουφίσουν τους πλημμυροπαθείς στην βόρεια και κεντρική Γαλλία.

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει υπερχείλιση σε εκατοντάδες ποταμούς με συνέπεια τεράστιοι όγκοι υδάτων να πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές.

Ο πορτοκαλί συναγερμός παραμένει σε ισχύ για 23 διοικητικά διαμερίσματα της κεντρικής και της βόρειας Γαλλίας, ενώ οι μετεωρολόγοι, που προβλέπουν και άλλες βροχοπτώσεις, διατηρούν τον κόκκινο συναγερμό στην περιοχή Λουαρέτ που βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας νότια του Παρισιού.

Κατακλυσμιαίες βροχές «χτύπησαν» και την Τσεχία.  Η Πράγα βούλιαξε κάτω από τόνους νερού, η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική και οι κάτοικοι προσπαθούν να προφυλαχθούν κάτω από την αψίδα της μεσαιωνικής γέφυρας Τσαρλς, το έμβλημα της πόλης. Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και το Βέλγιο.

Οι κάτοικοι γερμανικών περιοχών που είδαν τους ορμητικούς χειμάρρους από λάσπη να καταστρέφουν τις περιουσίες τους, τώρα μετρούν τις πληγές τους μετά το λυσσαλέο χτύπημα της θεομηνίας. Τα συνεργεία καθαρισμού δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς και η εικόνα από ψηλά είναι αποκαρδιωτική.

Δείτε πώς καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι το κύμα της κακοκαιρίας που σφίγγει σαν μέγγενη την Γηραιά Ήπειρο.