X

Euro 2016: 15 επιθέσεις σχεδίαζε ο Γάλλος συλληφθείς

Η ταυτότητα του συλληφθέντος και τα σχέδιά του, τα οποία διέκοψαν οι Αρχές. Ποιους θα χτύπαγε και πού.

Ant1news

Ο Γάλλος που συνελήφθη κατά την είσοδό του στην Πολωνία, με 100 κιλά εκρηκτικά στην κατοχή του, σχεδίαζε 15 διαφορετικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια του Euro, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της Ουκρανίας.

Ο συλληφθείς είναι ακροδεξιός εξτρεμιστής και οι επιθέσεις θα γίνονταν σε Μουσουλμάνους και Εβραίους, ενώ στο στόχαστρό του βρίσκονταν και κυβερνητικά κτήρια της Γαλλίας.

«Κάναμε καλή δουλειά, χρησιμοποιήσαμε μεγάλη ομάδα των υπηρεσιών ασφαλείας, για την υπόθεση», δήλωσε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε κάνει ήδη επαφές με ένοπλες ομάδες στην Ουκρανία, με σκοπό την αγορά όπλων και εκρηκτικών.

 

«Ο Γάλλος μιλούσε αρνητικά για τις κινήσεις της κυβέρνησης της χώρας του στα ζητήματα του προσφυγικού, της εξάπλωσης του ισλαμισμού και της παγκοσμιοποίησης, ενώ μίλησε για τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε ο Ουκρανός.

 

 

Σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παραδέχτηκε ότι, υπάρχει τρομοκρατική απειλή κατά τη διεξαγωγή του Euro 2016.