X

Αυτό είναι το ζευγάρι που σκότωσε ο τζιχαντιστής στο Παρίσι (φωτο)

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους. "Θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο" απειλεί ο δράστης σε βίντεο ντοκουμέντο.

Ant1news

Τις φωτογραφίες του αστυνομικού και της συντρόφου του που σκότωσε ο φανατικός τζιχαντιστής στο Παρίσι Λαρόσι Αμπάλα, έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία. 

Πρόκειται για τον Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν γάλλο αστυνομικό και την σύντροφό του Τζέσικα.

Ο Αμπάλα αφού πρώτα σκότωσε τον 42χρονο αστυνομικό μπροστά στο σπίτι του, στην συνέχεια μπήκε μέσα, όπου βρισκόταν η σύζυγος του αστυνομικού, την οποία και σκότωσε. Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Ο δράστης όση ώρα διαπραγματευόταν με την ομάδα των RAID ήταν σε ζωντανή σύνδεση με την υπηρεσία Facebook Live, μεταδίδοντας τις συζητήσεις.

 

Μάλιστα, νωρίτερα είχε κάνει αναρτήσεις, στις οποίες ανησυχούσε και έγραφε ότι δεν ξέρει τι θα κάνει με το παιδί, το οποίο ήταν καθισμένο δίπλα του στον καναπέ, ενώ την ίδια ώρα απειλούσε ότι, το Euro 2016 «θα γίνει νεκροταφείο», αφού είχε βάλει ως στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RFI, Ντέιβιντ Τόμσον, το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook και το είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του. Ο Λαροσί Αμπάλα "λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του".

 

Μετά καλεί τον κόσμο "να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ", συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει "μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα".

 

Μάλιστα ο τζιχαντιστής μετέδιδε live την δολοφονία στο Facebook.