X

“Ναυμαχία” στον Τάμεση λόγω… Brexit! (βίντεο + φωτο)

Κάθε μέσο έχουν επιστρατεύσει οι υποστηρικτές του Brexit και του Bremain για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους τους. Επεισόδιο μεταξύ Φάρατζ και Γκέλντοφ.

Ant1news

«Ας ξαναβάλουμε το "Μεγάλη" δίπλα στη "Βρετανία". Ψηφίστε "Out" για να ξαναγίνει Μεγάλη Βρετανία», «Σώστε τη Χώρα μας».

Η καμπάνια του Brexit έστειλε έναν πολύχρωμο στολίσκο με σημαίες και αντιευρωπαϊκά συνθήματα στον Τάμεση που πέρασε από τις ιστορικές τοποθεσίες του Tower Bridge και του Westminster καθώς η εκστρατεία για το δημοψήφισμα βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της υποστήριξης προς την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ένα από τα αλιευτικά σκάφη επέβαινε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ξενοφοβικού Ukip, για να επισημάνει τη ζημιά που σημαίνει για την βρετανική αλιευτική βιομηχανία η επιβολή των ευρωπαϊκών ποσοστώσεων.

 

Ο στολίσκος "συγκρούστηκε" κάτω από το Tower Bridge με αντίπαλο σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο μουσικός Μπομπ Γκέντολφ και υποστηρικτές του Bremain κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της παραμονής στην Ένωση. 

 

Ο στολίσκος είχε 50-60 πλοιάρια ενώ ο Γκέλντοφ φώναζε στον Φάρατζ ότι είναι «απάτη» και ότι «δεν είναι φίλος των ψαράδων».

Ο σπουδαίος μουσικός κατήγγειλε τον επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, ότι παρότι ήταν μέλος της επιτροπής αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε μόνο σε μία από τις 43 συνεδριάσεις.  

 

Το πρωτοφανές είναι ότι στο στολίσκο υπέρ της παραμονής «επιτέθηκαν» οι αλιείς που βρίσκονται στο πλευρό του Φάρατζ καταβρέχοντας με αντλίες το σκάφος του Γκέλντοφ.  

Από την άλλη, ο Φάρατζ με τη σειρά του τόνισε ότι η επιβολή ευρωπαϊκών ποσοστώσεων ζημιώνει την βρετανική αλιευτική βιομηχανία, ενώ φωνάζοντας με την ντουντούκα στον Γκέλντοφ είπε: «Κάποτε διαδηλώναμε ενάντια στο κατεστημένο. Τώρα το κατεστημένο διαδηλώνει εναντίον μας».

 

Στο μεταξύ, στη γέφυρα-σύμβολο της βρετανικής πρωτεύουσας ένα πανό ανέφερε: «Μην αφήσετε τον Φάρατζ να βουλιάξει τη Βρετανία».