X

Προκλητικός στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

Ο Τόμας Μέιρ όταν ρωτήθηκε για το όνομά του δήλωσε: "Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία".

Ant1news

Ο Τόμας Μέιρ οδηγήθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ. Ωστόσο, εμφανίστηκε προκλητικός, αφού όταν ρωτήθηκε για το όνομά του δήλωσε: “Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.

Ο Τόμας Μέιρ παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κοξ, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ενώ είχε ως πολιτική συνέπεια της διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δύο ύποπτοι συνεργάτες του Τόμας Μέιρ θα κατηγορηθούν για συνέργεια στην υπόθεση αυτή.

 

Εν τω μεταξύ, χθες κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 52χρονου Τόμας Μέιρ  η αστυνομία βρήκε ναζιστικά σύμβολα και βιβλία της Ακροδεξιάς, ανάμεσά τους και έναν οδηγό για το πώς να κατασκευάσει κανείς ένα αυτοσχέδιο πιστόλι.

 

Πάντως, η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.