X

Βρετανία: Και οι Times υπέρ του “In”

Άγνωστη παράμετρος οι συνέπειες της δολοφονίας της Τζο Κοξ στην έκβαση της ψηφοφορίας στις 23 Ιουνίου. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Ant1news


Μετά τους Financial Τimes και τον Economist, ήταν η σειρά των Times του Λονδίνου να πάρουν θέση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι επίσης ιδιοκτήτης της Sun, η οποία, όμως, έχει ταχθεί υπέρ του Brexit στην ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου.

Άγνωστη παράμετρος στην ψηφοφορία είναι οι συνέπειες της δολοφονίας της Τζο Κοξ. Σύμφωνα, πάντως, με την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, η εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες του στρατοπέδου του Brexit. Η δημοσκόπηση του Survation για τη Mail on Sunday φέρνει στο 45% το «In» έναντι 42% του «Out».Προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, που είχε δημοσιευθεί την Πέμπτη, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδινε στο 42% το «In» και στο 45% το «Out».Η νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τα δύο στρατόπεδα, που, το Σάββατο, ακύρωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, την Κυριακή επιστρέφουν στα «χαρακώματα». 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Τζορτζ Οσμπορν και ο Νάιτζελ Φάρατζ θα εμφανισθούν το πρωί σε πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι καλεσμένος το βράδυ στο BBC. 

Ωστόσο η «μάχη» δεν αναμένεται να ξαναρχίσει κανονικά πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία, με μία συζήτηση στο Wembley Arena παρουσία 6.000 θεατών.