X

Βρυξέλλες: Τρομοκρατικός συναγερμός σε εμπορικό κέντρο (φωτο)

Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο, υπό την απειλή επίθεσης. Μία σύλληψη και έκτακτη σύσκεψη των Υπηρεσιών.

Ant1news

Ένας άνδρας συνελήφθη, στο εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών City2, μετά από απειλή για βόμβα. Το περιστατικό συνέβη στις 5:30 σήμερα το πρωί και αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν τον άνδρα να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Ωστόσο, πηγή των Υπηρεσιών Ασφαλείας του Βελγίου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι, ο άνδρας δεν κουβαλούσε εκρηκτικά. Tελικά, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο άνδρας φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την κατάσταση και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

Το εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε και αποκλείστηκε από τις δυνάμεις Ασφαλείας.

Ολόκληρο το εμπορικό τετράγωνο έχει αποκλειστεί, ενώ έκλεισε και ο σταθμός του μετρό Rogier, που βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ο συλληφθείς είναι άνδρας.

Πριν από δύο μέρες δύο ύποπτες βαλίτσες είχαν εντοπιστεί σε σταθμό του τρένου στις Βρυξέλλες, προκαλώντας και πάλι συναγερμό στις Αρχές. Ο σταθμός είχε εκκενωθεί και σε εκείνη την περίπτωση. Μία μέρα πριν, οι Αρχές είχαν συλλάβει τρία άτομα, μετά από αντιτρομοκρατικές επιχείρησης σε όλο το Βέλγιο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, σχεδίαζαν επιθέσεις σε φιλάθλους του Euro.

Το Βέλγιο παραμένει σε ύψιστο συναγερμό Ασφαλείας, ήδη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και στο σταθμό του μετρό του Μάλμπεκ ,ενώ πριν από περίπου δέκα μέρες οι Αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι, τζιχαντιστές από την Συρία κατευθύνονται προς το Βέλγιο και την Γαλλία - μέσω Ελλάδος και Τουρκίας- με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσει.