X

Βρυξέλλες: Νέος συναγερμός - Εκκένωση σταθμών του μετρό

Δεύτερος συναγερμός μέσα σε λίγες ώρες. Δύο σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών έχουν εκκενωθεί. Πληροφορίες για σύλληψη άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά.

Ant1news

Δύο σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών ( Schuman and De Brouckere) εκκενώθηκαν υπό την απειλή βόμβας πριν από λίγο, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Ο ένας από τους δύο σταθμούς, μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Νωρίτερα είχε συλληφθεί ένας άνδρας ζωσμένος με ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά, στο εμπορικό κέντρο City2, στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, η ζώνη "εκρηκτικών" ήταν γεμισμένη με αλάτι και μπισκότα!

«Ο ύποπτος που συνελήφθη ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε o K. Γκέενς στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής. «Προφανώς είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, παραπέμποντας στη Βελγική εισαγγελία για περισσότερες πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μια δικαστική πηγή ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι ο άνδρας που συνελήφθη φορώντας τη ζώνη με τον ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό είναι μάλλον ψυχοπαθής.

Το εμπορικό κέντρο είχε εκκενωθεί και το οικοδομικό τετράγωνο είχε αποκλειστεί, όταν στις 5:30 το πρωί, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αξιολογώντας το περιστατικό ως "πολύ σοβαρό".

Μετά από το τέλος της σύσκεψης, ο επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας, δήλωσε ότι, "η κατάσταση είναι υπό έλεγχο", προσθέτοντας ότι, "οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

 

 

Πριν από δύο μέρες δύο ύποπτες βαλίτσες είχαν εντοπιστεί σε σταθμό του τρένου στις Βρυξέλλες,προκαλώντας και πάλι συναγερμό στις Αρχές. Ο σταθμός είχε εκκενωθεί και σε εκείνη την περίπτωση. Μία μέρα πριν, οι Αρχές είχαν συλλάβει τρία άτομα, μετά από αντιτρομοκρατικές επιχείρησης σε όλο το Βέλγιο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, σχεδίαζαν επιθέσεις σε φιλάθλους του Euro.

 

 

Το Βέλγιο παραμένει σε ύψιστο συναγερμό Ασφαλείας, ήδη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και στο σταθμό του μετρό του Μάλμπεκ ,ενώ πριν από περίπου δέκα μέρες οι Αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι, τζιχαντιστές από την Συρία κατευθύνονται προς το Βέλγιο και την Γαλλία - μέσω Ελλάδος και Τουρκίας- με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσει.