X

Αυτός είναι ο καταζητούμενος για το μακελειό στην Αγία Νάπα

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εξέδωσε η Εισαγγελία της Κύπρου. Πώς έγινε η εκτέλεση του επιχιειρηματία. Είχε ενημερώσει την αστυνομία οτι απειλείται η ζωή του.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Αυτός είναι ο 48χρονος Άλεξ Μπουρέλι, από την Αλβανία και σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία είναι ο οπλοφόρος με το αυτόματο, που σκόρπισε το θάνατο στο εστιατόριο της Αγιας Νάπας, το βράδυ της Πέμπτης.

Η εισαγγελία της Κύπρου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και δημοσιοποίησε και τη φωτογραφία του.

Οι αρχές του νησιού πιστεύουν ότι ο 48χρονος έφθασε μέσω Κατεχομένων μαζί με τον συνεργό του πριν από έναν μήνα με στόχο να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Οι δύο οπλοφόροι εισέβαλαν στο εστιατόριο λίγο μετά τις δέκα το βράδυ και ο 40χρονος εκτέλεσε τον επιχειρηματία. Ένας αστυνομικός, που ήταν στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, έβγαλε το υπηρεσιακό πιστόλι του και τραυμάτισε θανάσιμα τον δολοφόνο. Τότε ο 48χρονος άνοιξε πυρ με το αυτόματο, σκοτώνοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, τη σύζυγό του και τραυματίζοντας ακόμα δύο άτομα.

Η ιστοσελίδα tothemaonline της Κύπρου αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές ότι απειλείται η ζωή του και είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας. Επισήμως, πάντως, κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

Πληροφορίες του Αntenna Κύπρου αναφέρουν ότι μόλις τέσσερις μέρες πριν από τη δολοφονία του είχαν αφαιρεθεί οι αστυνομικοί φρουροί.