X

Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ

Δύο εβδομάδες μετά το Brexit, του οποίου υπήρξε θερμός υποστηρικτής – αν όχι καθοδηγητής – ο Φάρατζ παραιτείται από ηγέτης του Ukip.

Ant1news

Παραιτείται από ηγέτης του Ukip ο Νάιτζελ Φάρατζ, δύο εβδομάδες μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο αποφασίστηκε το Brexit.

Ο Φάρατζ υπήρξε εκ των θερμότερων υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. H παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες αφού είχε διαψεύσει το βασικότερο επιχείρημά του για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ΕΕ θα πάνε στην Υγεία) και αφού ο έτερος υποστηρικτής του Brexit και επικρατέστερος για τη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον, τόσο στην πρωθυπουργία, όσο και στην αρχηγία του κόμματος των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος. 

Σε ομιλία του στο Λονδίνο,ο Φάρατζ δήλωσε:

«Νιώθω ότι έκαναν ό,τι ήταν να κάνω. Δεν μπορώ να πετύχω περισσότερα. Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου ξανά, σας διαβεβαιώνω.

Αποφάσισα να αποχωρήσω από την ηγεσία του Ukip. Η νίκη της αποχώρησης στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι οι πολιτικές μου φιλοδοξίες εκπληρώθηκαν. Μπήκα στη ‘δουλειά’ γιατί ήθελα ένα ανεξάρτητο κράτος, όχι για να γίνω πολιτικός καριέρας.

To Ukip είναι σε καλή θέση κι έτσι θα συνεχίσει, με την δική μου στήριξη».

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, δεν παραιτείται από ευρωβουλευτής.