X

Συνελήφθη ο “πληροφοριοδότης” του μακελάρη του Παρισιού

Έδινε πληροφορίες στον Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ για τους  συνοριακούς ελέγχους κατά μήκος του «Βαλκανικού διαδρόμου».

Ant1news


Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας έπεσε 20χρονος Αλγερινός για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πληροφοριοδότης του Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ , του «εγκεφάλου» των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015.

Ο 20χρονος Αλγερινός Bilal C., κατ΄εντολή του Αμπαούντ  έδινε πληροφορίες για τους  συνοριακούς ελέγχους κατά μήκος του «Βαλκανικού διαδρόμου» την περίοδο της κορύφωσης της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Ο Bilal C., που θεωρείται πως έχει εκπαιδευτεί από το Ισλαμικό Κράτος, πιστεύεται ότι πριν εισέλθει στη Γερμανία, είχε  ταξιδέψει, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2015, σε Συρία, Τουρκία, Ελλάδα, Σερβία, Ουγγαρία και Αυστρία απ’  όπου ενημέρωνε τον  Αμπαούντ σχετικά με τα ανοιχτά σύνορα.

Ο Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ σκοτώθηκε από τα πυρά Γάλλων αστυνομικών μετά το μακελειό στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Ο Bilal C., εξάλλου, φέρεται πως ήταν σε επαφή και με τον με Ayoub el Khazzani, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον επιβατών αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο  Άμστερνταμ-Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο.  Δεν υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες ότι συνέχισε να συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος μετά την άφιξή του στη Γερμανία, παρότι στο... βιογραφικό του έχει άλλη μια σύλληψη, για την οποία οι γερμανικές αρχές δεν δίνουν λεπτομέρειες.

Πολλοί Γερμανοί, σύμφωνα με το Reuters, ανησυχούν για την ασφάλειά τους μετά την  απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ να ανοίξουν τα σύνορα για τους μετανάστες, που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Δυτική Ευρώπη μέσω του «Βαλκανικού διαδρόμου».