X

Βίντεο ντοκουμέντο: Η δολοφονική πορεία του φορτηγού στη Νίκαια

Προσοχή! Σκληρές εικόνες. Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο μακελάρης της Νίκαιας. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα με τους 84 νεκρούς.

Ant1news

Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την τρελή, δολοφονική πορεία που ακολούθησε το φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η πρόσοψη του φορτηγού που έχει ξεκινήσει την τρελή του πορεία και κάνοντας ελιγμούς προσπαθεί να πετύχει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

Αυτό που ακολουθεί είναι εικόνες πανικού και τρόμου.

Ένας αστυνομικός διοικητής, οικογένειες που παραθέριζαν, τουρίστες από ξένες χώρες όπως επίσης πολλά παιδιά και έφηβοι ήταν μεταξύ των άτυχων ανθρώπων που βρίσκονταν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας άνδρας που σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να σώσει την έγκυο σύζυγό του.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί

Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο μακελάρης της Νίκαιας

Ο Τυνήσιος που σκότωσε 84 ανθρώπους παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια προτού φύγει από την Τυνησία για τη Γαλλία το 2005, δήλωσε η αδελφή του.

"Ο αδελφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα και έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια", δήλωσε στο Ρόιτερς η Ράμπεμπ Μπουλέλ, αδελφή του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ.

Αν ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια ήταν ισλαμιστής μαχητής, τότε θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ.

"Φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα – σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του", δήλωσε ο Καζνέβ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Το άτομο που έφερε εις πέρας την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας, παρασύροντας (με φορτηγό) ανθρώπους , ήταν ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

«Έφερε εις πέρας την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να μπουν στο στόχαστρο υπήκοοι χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο 31χρονος Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ έριξε το φορτηγό που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, το βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας.

Ο οδηγός του φορτηγού πάτησε γκάζι και “θέρισε” τους εκατοντάδες ανθρώπους που παρακολουθούσαν το σόου των πυροτεχνημάτων, με την φημισμένη Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ να μετατρέπεται σε ένα απέραντο σφαγείο.

Ο οδηγός συνέχισε την θανατηφόρα πορεία του για δυο χιλιόμετρα, μετά σταμάτησε, κατέβηκε από το φορτηγό άρχισε να πυροβολεί κατά των πολιτών. Τότε οι αστυνομικοί τον κύκλωσαν, άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.

 

Τέσσερις άνδρες από το περιβάλλον του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης στη Νίκαια έχουν συλληφθεί, έγινε σήμερα γνωστό από γαλλική δικαστική πηγή.

Η πρώην σύζυγός του, η οποία συνελήφθη την, Παρασκευή, εξακολουθούσε μέχρι το Σάββατο το πρωί να βρίσκεται υπό κράτηση. Από τους τέσσερις συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν διευκρινίσθηκε από τη δικαστική πηγή, ο ένας συνελήφθη χθες και οι τρεις άλλοι σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι συλλήψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Νίκαιας. Δημοσιογράφος του Reuters είδε περίπου 40 μέλη των επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας να εισβάλουν σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Μιολί, βόρεια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, όπου συνελήφθη ένα άτομο.