X

Γιος οδηγού ταξί ο μακελάρης του Μονάχου

Από κατάθλιψη φαίνεται ότι έπασχε ο δράστης. Πιθανόν ήθελε να μιμηθεί τον Άντερς Μπρέιβικ, τον μακελάρη της Νορβηγίας. Ηλικίας 14-21 ετών τα 8 από τα θύματα.

Ant1news

Γιος οδηγού ταξί είναι ο 18χρονος Ιρανογερμανός δράστης, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η  Daily Mail, ονομάζεται Αλί Σονμπολί. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη του φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον γερμανικού Τύπου, ο 18χρονος ήταν μοναχικός, έμενε με τους γονείς του, και δεχόταν bulling από μικρή ηλικία στο σχολείο. Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο».

Οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου, πλέον, εστιάζονται στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου δράστη στο εμπορικό κέντρο «Olympia», όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα άτομα και 27 τραυματίστηκαν, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» ή για «κατάσταση αμόκ ενός μεμονωμένου ατόμου». 

 

H αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κανενός είδους ενδείξεις για θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα για την πράξη του 18χρονου.

Εν τω μεταξύ, το ARD μετέδωσε ότι τα 8 θύματα της χθεσινής ένοπλης επίθεσης είναι ηλικίας 14-21 ετών και μια γυναίκα 45 ετών.  

Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης είχε στήσει παγίδα μέσω σελίδας στο Facebook, ότι δήθεν θα γινόταν διανομή δωρεάν φαγητού στο ταχυφαγείο στο οποίο έγινε το μακελειό.

 

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου αυτοκτόνησε, δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα στο παρελθόν τις Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση των γερμανικών αρχών, δεν συνδέεται η επίθεση του με τον ISIS ή με οιονδήποτε τρόπο με το προσφυγικό.

Ωστόσο, οι αρχές ανέφεραν ότι υπάρχει προφανής σύνδεση του δράστη με τον μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος είχε σκορπίσει τον θάνατο στο νησί Ουτόγια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος δράστης θα μπορούσε να είχε εμπνευστεί από τον Μπρέιβικ, ενώ χθες ήταν η 5η αιματηρή επέτειος του μακελειού στην Νορβηγία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, ανέφερε ακόμα ότι ο δράστης φαίνεται ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τις πράξεις του. Το μόνο που εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν ένα βιβλίο για μαζικές δολοφονίες.