X

Έστησε παγίδα στα θύματά του μέσω Facebook ο μακελάρης του Μονάχου

Μέσω ψεύτικης σελίδας στο Facebook καλούσε τα θύματά του για δωρεάν γεύμα στα McDonald's, όπου άνοιξε πυρ.

Ant1news

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο φαίνεται ότι είχε ο 18χρονος Γερμανός, ιρανικής καταγωγής, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο στο Μόναχο.

Οι Αρχές εξετάζουν μια πληροφορία περί παγίδας που έστησε ο ίδιος στα θύματά του. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, ο μακελάρης δημιούργησε μια ψεύτικη σελίδα στο Facebook, ενημερώνοντας τους Γερμανούς της περιοχής ότι θα διανεμηθεί δωρεάν φαγητό στο κατάστημα McDonald's όπου ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ανάρτησης ψεύτικης διαφήμισης στο facebook, στην οποία αναφερόταν η διανομή δωρεάν φαγητού.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου Hubertus Andrae επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας μάλιστα ότι στη σελίδα υπήρχε συγκεκριμένη ώρα για την προσέλευση του κόσμου και ότι η συγκεκριμένη ώρα ήταν εκείνη ακριβώς που «χτύπησε» ο δράστης.

Ο 18χρονος, που άφησε πίσω του 9 νεκρούς, φαίνεται πως στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμη ασαφή. Ο ίδιος φέρεται να αυτοκτόνησε.

"Βγήκα από την τουαλέτα και άκουσα κάτι σαν συναγερμό και πυροβολισμούς. Σκοτώνει τα παιδιά. Παιδιά που έχουν κάτσει να φάνε. Δεν μπορούν να φύγουν", δήλωσε στο CNN αυτόπτης μάρτυρας από το fast food.