X

Τρόμος ξανά στη Γερμανία: Βομβιστική επίθεση έξω από συναυλιακό χώρο

Ενας νεκρός και δώδεκα τραυματίες απο την έκρηξη. Πρόσφυγας από τη Συρία που είχε ζητήσει άσυλο και απορρίφθηκε ο δράστης.

Ant1news

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 12 τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά, στην πόλη Άνσμπαχ, σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο, έξω απο συναυλιακό χώρο.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Η έκρηξη οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση του φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν περισσότερα από 2.000 άνθρωποι.

Νεκρός είναι ο βομβιστής, ο οποίος έφερε τα εκρηκτικά στο σακίδιο που είχε στην πλάτη του. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δράστης είναι ένας 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα  χρόνο.

 

Οπως είπε, ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή "να παρασύρει και άλλους στο θάνατο", σύμφωνα με τον ιστότοπο Nordbayern.de.

 

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη.

 

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η έκρηξη μπορεί να οφείλονταν σε διαρροή αερίου.

 

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.