X

Μόναχο: Είχε συνεργό ο μακελάρης;

Συναντήθηκε με τον δράστη την ημερά του μακελειού, στο σημείο της τραγωδίας. Τι περιείχε η μεταξύ τους συνομιλία που διεγράφη από το What's Αpp.

Ant1news

Έναν 16χρονο, φίλο του Αλί Ντάβιντ Σ., υπεύθυνου για το μακελειό στο εμπορικό κέντρο «Olympia» την περασμένη Παρασκευή, συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής η Αστυνομία του Μονάχου, με την υποψία ότι γνώριζε τα σχέδια του δράστη και δεν τα κατήγγειλε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο νεαρός, αφγανικής καταγωγής, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά χθες, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Εκτός από την κατηγορία μη καταγγελίας σχεδιαζόμενου εγκλήματος, ο 16χρονος ελέγχεται από την Αστυνομία και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για ανάρτηση στο Facebook, με την οποία χρήστης καλούσε σε συνάντηση σε σύμπλεγμα κινηματογραφικών αιθουσών κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου.

Σε ενημέρωση που έκανε σήμερα η Αστυνομία του Μονάχου, ανακοινώθηκε ότι, οι δύο νεαροί είχαν γνωριστεί κατά τη νοσηλεία τους σε ψυχιατρική κλινική, πριν από ένα χρόνο. Ο 16χρονος είχε συναντηθεί με τον δράστη του μακελειού, στο σημείο της τραγωδίας, στα McDonald's λίγη ώρα πριν ο 18χρονος σκορπίσει το θάνατο. 

Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε από διεγραμμένη από τον 16χρονο, συνομιλία τους στο What's Αpp, ο Αφγανός γνώριζε πως ο φίλος του είχε προμηθευτεί όπλο.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν χθες οι Αρχές του Μονάχου, ο δράστης του μακελειού στο εμπορικό κέντρο, που στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, εκτός της δικής του, σχεδίαζε την επίθεση ένα χρόνο πριν. Εμπνευσμένος από άλλο περιστατικό σε σχολείο της περιοχής, αλλά κυρίως από τον μακελάρη της Νορβηγίας, Μπρέιβικ, ο 18χρονος έκανε την επίθεση με όπλο που προμηθεύτηκε παράνομα από το διαδίκτυο, ανήμερα της πέμπτης επετείου της τραγωδίας στην Νορβηγία.