X

Μαχητής του ISIS o βομβιστής στο Άνσμπαχ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Βρέθηκε βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, στο οποίο ορκίζεται πίστη στον ISIS.

Ant1news

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε πως ο 27χρονος Σύρος που εξαπέλυσε την επίθεση έξω από συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ της Γερμανίας ήταν μαχητής της οργάνωσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στον ISIS.

Νωρίτερα, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, Γιοακίμ Χέρμαν αποκάλυψε πως ένα βίντεο στα αραβικά που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του Σύρου, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πόλη Άνσμπαχ, αποδεικνύει πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

«Μια μετάφραση από διερμηνέα δείχνει πως ανακοινώνει εξ ονόματος του Αλλάχ, δηλώνοντας την υποταγή του στον ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μια πράξη εκδίκησης κατά των Γερμανών επειδή παρεμβάλλονται στον δρόμο του Ισλάμ», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Χέρμαν πρόσθεσε: «Νομίζω πως έπειτα από αυτό το βίντεο δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επίθεση ήταν μία τρομοκρατική ενέργεια με ισλαμιστικό υπόβαθρο».

 

Ο τζιχαντιστής ήθελε να πυροδοτήσει την βόμβα με τα αιχμηρά μεταλλικά μέρη, την οποία είχε στο σακίδιό του, στο μουσικό φεστιβάλ του Άνσμπαχ της Βαυαρίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 επισκέπτες.

Ο διευθυντής της Αστυνομίας της Νυρεμβέργης, Ρόμαν Φέρτινγκερ, τόνισε ότι, αν ο δράστης, ο οποίος είχε προσπαθήσει να μπει στον συναυλιακό χώρο, αλλά δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος, είχε καταφέρει να μπει στον χώρο, «θα είχαμε μεγάλο αριθμό θυμάτων».

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο βομβιστής, ενώ τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι.