X

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο τζιχαντιστής του Άνσμπαχ απειλεί την Γερμανία

Ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και προειδοποιεί την Γερμανία για νέα χτυπήματα, κατηγορώντας την ότι εκείνη φταίει για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Ant1news

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο AMAQ, που πρόσκειται στον ISIS, στο οποίο απεικονίζεται ο 27χρονος βομβιστής αυτοκτονίας, που λίγο έλειψε να σκορπίσει το θάνατο σε συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ της Γερμανίας.

Ο Σύρος, που είχε φτάσει στην Γερμανία ως πρόσφυγας και διέμενε εκεί με άδεια παραμονής, αφού το αίτημα ασύλου του είχε απορριφθεί, είχε βιντεοσκοπήσει με το κινητό του ένα βίντεο στο οποίο ορκίζεται πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 27χρονος εμφανίζεται με καλυμμένο το κεφάλι του να απειλεί την Γερμανία ότι θα έρθουν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, με πολλά θύματα, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν ακόμα και εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός ήταν στρατιώτης του, την ώρα που η γερμανική πλευρά διαβεβαίωνε ότι, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια με ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Ο Σύρος επιχείρησε να μπει σε συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ, όπου βρίσκονταν περίπου 2500 άνθρωποι, χωρίς εισιτήριο και όταν δεν του επετράπη η είσοδος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίον είχε στην τσάντα του και τραυμάτισε δώδεκα ανθρώπους.

Τα καρφιά που υπήρχαν μέσα στον εκρηκτικό μηχανισμό έστρεψαν εξ αρχής τις υποψίες στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας καλεί τον κόσμο να μην συνδέει τους τρομοκράτες με τους πρόσφυγες, υπογραμμίζει ότι οι Σύροι δεν μπορούν να σταλούν πίσω στην Συρία και προειδοποιεί τους ίδιους ότι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν.