X

Αποκεφαλισμός ιερέα κατά την ομηρία στην Γαλλία

Νεκροί οι δύο δράστες μετά από την έφοδο της αστυνομίας. Βαριά τραυματισμένος ένας άνθρωπος. Μία συλληψη. Ολάντ: Πόλεμος κατά του ISIS με όλα τα μέσα.

Ant1news

Τραγικό τέλος είχε η ομηρία από δύο ένοπλους σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο δράστες που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια αποκεφάλισαν τον ιερέα της εκκλησίας, ενώ υπάρχει κι ένας άνθρωπος σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο ιερέας που δολοφονήθηκε είναι ο Jacques Hamel, γεννημένος το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

Παράλληλα, νεκροί είναι και οι δύο ένοπλοι μετά από την έφοδο της αστυνομίας στην εκκλησία. 

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία και κρατούσαν ομήρους πέντε άτομα. Εκτός από τον ιερέα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, μεταξύ των ομήρων ήταν δύο καλόγριες και προσκυνητές. 

Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο, όπως έγινε γνωστό από πηγή που είναι κοντά στις έρευνες. 

 

Amaq: Στρατιώτες του ISIS οι δύο δράστες 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους Amaq, οι δύο δράστες που πραγματοποίησαν την επίθεση στην εκκλησία της Γαλλίας ήταν στρατιώτες του ISIS.

Παράλληλα, το Amaq ανέφερε ότι με την πράξη τους αυτή απάντησαν στο κάλεσμα του ISIS για στοχοποίηση αυτών που συμμετέχουν στην επιχείρηση να χτυπηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

 

Ολάντ: Πόλεμος κατά των τζιχαντιστών με όλα τα μέσα 

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε οι δράστες της επίθεσης είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος». «Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Στις 19 Ιουλίου, στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε προειδοποιήσει ότι η Γαλλία πρέπει να περιμένει και άλλες επιθέσεις και άλλους θανάτους αθώων. Σήμερα, διαβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι θα συγκροτήσουν «μέτωπο . «Αποτροπιασμός απέναντι στη βάρβαρη επίθεση στη Σεν-Μαριτίμ. Ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί επλήγησαν. Θα συμπήξουμε μέτωπο», έγραψε στο Τwitter ο Μανουέλ Βαλς.

Η Γαλλία, στόχος τρομοκρατών τρεις φορές σε διάστημα 18 μηνών, ζει υπό το κράτος του φόβου των επιθέσεων.