X

Αναγνωρίσθηκε ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στη Νορμανδία

Ποια τα στοιχεία του δεύτερου δράστη της αιματηρής επίθεση σε εκκλησία; Δείτε βίντεο με την επιχείρηση της αστυνομίας.

Ant1news

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος δράστης του φονικού στην εκκλησία της Νορμανδίας ονομάζεται Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν και ήταν 19 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.

Ο πρώτος δράστης, ο Αντέλ Κερμίς,  Γάλλος, επίσης 19 ετών, τελούσε υπό κατ΄οίκον κράτηση και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι μετά την αποφυλάκισή του τον Μάρτιο.

Βίντεο όπου εμφανίζονται δύο άνδρες, οι οποίοι, όπως υποστηρίζεται, είναι οι δράστες της επίθεσης εναντίον ενός ναού στη Γαλλία, κι οι οποίοι ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης ανήρτησε το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν σε μια εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.

Εν τω μεταξύ, τη δραματική στιγμή της διάσωσης μίας παγιδευμένη καλόγριας, μέσα στην εκκλησία της Νορμανδίας, όπου επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές την Τρίτη, κατέγραψε με το κινητό του ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει την επιχείρηση της αστυνομίας στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης από μαχητές του ISIS, εκεί όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο ιερέας Ζακ Αμέλ.