X

Ρατσιστικά τα κίνητρα του μακελάρη του Μονάχου

Θαυμαστής του Χίτλερ και του Μπρέιβικ φέρεται να ήταν ο 18χρονος Γερμανο-Ιρανός που σκόρπισε τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Ant1news

Ακροδεξιός εξτρεμιστής ήταν ο Αλί Νταβίντ Σονπόλι, που αιματοκύλισε το εμπορικό κέντρο “Olympia” του Μονάχου, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία επικαλείται πληροφορίες των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, ο μακελάρης του Μονάχου δήλωνε “Γερμανός Άρειος” και υπερήφανος για τις ιρανικές του ρίζες. Φέρεται να μισούσε τους Άραβες και τους Τούρκους, ενώ θαύμαζε τον Αδόλφο Χίτλερ. Θεωρούσε, μάλιστα, “εξαιρετική τιμή” το γεγονός ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με τα αυτά του Χίτλερ.

Το μίσος του για τους Τούρκους αποτυπώθηκε και σε διάλογο που είχε ο μακελάρης με κάτοικο της περιοχής, που καταγράφηκε σε βίντεο-ντοκουμέντο.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θεωρούν τυχαίο ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 5ης επετείου από το μακελειό που προκάλεσε ο ακροδεξιός Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία, υπογραμμίζει η εφημερίδα FAZ.

 

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, ο οποίος έχασε την ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει την αδερφή του από τις σφαίρες του μανιακού.

Η κηδεία του αδικοχαμένου νέου πραγματοποιήθηκε χθες δημοσία δαπάνη στο χωριό Άρατος της Ροδόπης.

Απορρίπτει η Μέρκελ την αμφισβήτηση της πολιτικής της για τους πρόσφυγες

Η Καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα, μετά τις δύο πρόσφατες επιθέσεις που διαπράχθηκαν από πρόσφυγες.

 

Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ, η προσφυγική πολιτική της οποίας δέχεται και πάλι έντονες επικρίσεις στη Γερμανία.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού έπεσαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς, επεσήμανε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.