X

Τα δάκρυα του Πάπα Φραγκίσκου στο κολαστήριο του Άουσβιτς (Βίντεο)

Φανερά φορτισμένος, ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου βρήκαν το θάνατο σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ant1news

Περπατώντας αργά, με σκυμμένο το κεφάλι, ο Πάπας Φραγκίσκος πέρασε την πύλη του Άουσβιτς, όπου δεσπόζει η επιγραφή “Arbeit Macht Frei” (“Η δουλειά σε κάνει ελεύθερο”), φέρνοντας στο μυαλό του τις θηριωδίες των Ναζί και τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Αντί για την εκφώνηση κάποιας ομιλίας, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός και να προσευχηθεί για τις ψυχές των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων που βρήκαν φρικτό θάνατο στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του…

Αμέσως μετά, ο Ποντίφικας συναντήθηκε με επιζώντες του Άουσβιτς και άκουσε τις ανατριχιαστικές ιστορίες τους.

 

 

 

 

 

 

Εν συνεχεία πήρε ένα μεγάλο λευκό κερί, το οποίο τοποθέτησε και άναψε στον αποκαλούμενο “Τοίχο του Θανάτου”, τόπο ομαδικών εκτελέσεων.

 

 

Πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Άουσβιτς, ο Πάπας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Κύριε ελέησον μας και συγχώρησε την τόση αγριότητα».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο προκάτοχοί του, ο Πολωνός Ιωάννης Παύλος Β΄ και ο Γερμανός Βενέδικτος ο 16ος είχαν επισκεφθεί το κολαστήριο του Άουσβιτς, ο πρώτος το 1979 και ο δεύτερος το 2006.