X

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Σίπχολ για τρομοκρατική απειλή (Βίντεο)

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, έπειτα από κατεπείγον “σήμα” των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών.

Ant1news

Σε “φρούριο” έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, έπειτα από πληροφορίες για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση που έλαβαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο.

Τα οχήματα ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η προσέλευση των ταξιδιωτών στο check-in.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλες οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την Πολιτική κατά της Τρομοκρατίας και την Ασφάλεια (NCTV) δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη απειλή, ανέφερε όμως ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. «Υπήρξε μια ένδειξη απειλής σε σχέση με το αεροδρόμιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έντμοντ Μέσαερτ. «Τα αυξημένα μέτρα έχουν σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και των ταξιδιωτών».

 

Μετά τις επιθέσεις ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Γερμανία, η Ολλανδία θεωρείται σημαντικός στόχος, επειδή υποστηρίζει τις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

 

Η τελευταία μεγάλη επίθεση που σημειώθηκε στην Ολλανδία ήταν η δολοφονία από έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο του σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ, εγγονού του διάσημου ζωγράφου, το 2004.