X

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία

Κατέρρευσαν κτήρια από το χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα. Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Συνεχείς μετασεισμοί σκορπούν τον τρόμο.

Ant1news

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), ο οποίος έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Σύμφωνα με την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Είχε εστιακό βάθος 4 χιλιόμετρα και διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (στην περιφέρεια της πόλης Ριέτι), δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς εγκλωβισμένους κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών που κατέρρευσαν.

 

 

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ’ Άκουιλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

 

 

Η ιταλική Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ιταλία σήμερα το πρωί, είπε ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

 

Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι, παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της σεισμική δραστηριότητας στην περιοχή, επισημαίνοντας πως «είναι νωρίς να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός».