X

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Ιταλία

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων του φονικού σεισμού. Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων. Σπαραγμός στις κηδείες!

Ant1news

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Ιταλία σβήνουν, την ίδια ώρα που ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 290 και οι επιχειρήσεις διάσωσης σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές σταμάτησαν.

Τρεις ημέρες μετά τη δόνηση που έπληξε την ορεινή καρδιά της χώρας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, οι διασώστες και οι εθελοντές συνεχίζουν να ψάχνουν στο ισοπεδωμένο Αματρίτσε. Όμως κάτω από τα συντρίμμια δεν ακούγονται πλέον φωνές, δεν υπάρχουν ίχνη ζωής... 

Σε γειτονικά χωριά, όπως στο Πεσκάρα ντελ Τρόντο, οι διασώστες αποχώρησαν αφού απεγκλωβίστηκαν όλοι οι κάτοικοι –νεκροί ή ζωντανοί.

Και ενώ στη Ρώμη, σήμερα, γίνονται οι πρώτες κηδείες θυμάτων, έρχονται στο φως τα πρόσωπα της τραγωδίας.

Ανάμεσά τους οικογένειες, τουρίστες, άνθρωποι που είχαν πάει να επισκεφτούν άρρωστους συγγενείς, μια νιόπαντρη γυναίκα από την Ισπανία που έκανε διακοπές με τον άνδρα της στο χωριό του, ένα 14χρονο αγόρι από το Λονδίνο που έκανε διακοπές με τους γονείς του. Τουλάχιστον οκτώ ξένοι περιλαμβάνονται μεταξύ των 290 νεκρών: τρεις Βρετανοί, δύο Ρουμάνοι, μια Ισπανίδα, ένας Καναδός και μια γυναίκα από το Ελ Σαλβαδόρ.

Ο φονικός σεισμός χτύπησε την ώρα που κοιμόντουσαν. Η 27χρονη Άνα Ουέρτε από τη Γρανάδα της Ισπανίας βρισκόταν στο χωριό του συζύγου της, το Αματρίτσε, για διακοπές. 

 

Ο 42χρονος Φαμπρίτσιο Γκρατζιάνι και η Αουρέλια Νταογκάρου από τη Φλωρεντία σκοτώθηκαν στο ίδιο χωριό. Ήταν διακοπές με τον 9χρονο γιο τους. Σαν από θαύμα, το παιδί σώθηκε.

 

Η Τιτζιάνα Λο Πρέστι, 60 ετών, είχε επισκεφτεί το Αματρίτσε για να δει την άρρωστη μητέρα της που νοσηλευόταν.

 

 

Η 14χρονη Ελίζα Καφίνι ήταν διακοπές με τη γιαγιά και την 8χρονη ξαδέλφη της στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο. Και οι τρεις σκοτώθηκαν.

 

Ένα από τα μικρότερα θύματα είναι η 18μηνών Μαρισόλ Πιερμαρίνι. Σκοτώθηκε μέσα στην κούνια της. Τραγική ειρωνεία: η μαμά της είχε σωθεί από τον σεισμό της Λ’ Άκουιλα το 2009. Η 8χρονη Τζούλια Ρενάλντο σκοτώθηκε για να προστατεύσει την 4χρονη αδερφή της Τζόρτζια. Ήταν διακοπές στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο με τη γιαγιά της. 

 

Ο 42χρονος Έτζιο Τούλι ήταν τροχονόμος στην Απρίλια. Σκοτώθηκε στο Αματρίτσε μαζί με τα δυο παιδιά του, ηλικίας 14 και 12 ετών, ενώ η γυναίκα του διασώθηκε.

 

Η 15χρονη Αριάνα Μασκιαρέλι καταπλακώθηκε στο σπίτι των παππούδων της. Είχε πάει στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο για να δει εκείνους και τον μπαμπά της. 

 

Ο Φαμπρίτζιο Τραμπάλτζα, 45 ετών και η σύζυγός του Πάολα Ρασκέλι 43 ετών, έκαναν διακοπές στο Αματρίτσε. Τους ανέσυραν νεκρούς από τα συντρίμμια του σπιτιού τους.

 

Ο 42χρονος Αλεσάντρο Νερόνι είχε πάει στο Αματρίτσε για να δει τους γονείς του, ενώ η 44χρονη Νάντια Μανιάντι έχασε τη ζωή της μαζί με τον 11χρονο γιο της Φραντσέσκο. Ο σύζυγός της σώθηκε. 

 

 

Ο 52χρονος Τζιάκομο ντελ Ότο ήταν επίσης διακοπές με τη γυναίκα του Όρα, την 12χρονη κόρη του Άντζελα και τον αδερφό του Πολ.

 

Ο 43χρονος Τζιαμπάολο Πεάτσε από τη Λ’ Άκουιλα ήταν το Ακουμόλι για να επισκεφτεί τους γονείς του.

 

Η 21χρονη Άννα Γκρόσι ήταν στο Αματρίτσε με τον φίλο της Κλαούντιο Λεονέτι την ώρα του σεισμού. Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό τον άνδρα, σοβαρά τραυματισμένο, άλλα όχι εκείνη...

 

Βίντεο: Στιγμές πανικού μετά τον φονικό σεισμό