X

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου μετά την παραβίαση του ελέγχου ασφαλείας από έναν άνδρα.

Ant1news

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά από εντολή για εκκένωση μέρους του αερολιμένα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάποια στιγμή ακούστηκε από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου η εξής ανακοίνωση: «παρακαλούνται όλοι οι επισκέπτες να βγουν από το κτίριο αμέσως! Τα επίπεδα 1 και 2 των τερματικών σταθμών θα εκκενωθούν!»

Η προειδοποίηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ένας επιβάτης δεν σταμάτησε στον έλεγχο στη ζώνη ασφαλείας και εξαφανίστηκε με τις αρχές να τον αναζητούν. Την πληροφορία αυτή έδωσε με tweet η υπηρεσία διαχείρισης του αερολιμένα.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα γίνει επανέλεγχος όλων των επιβατών και θα υπάρξει αναπόφευκτα καθυστέρηση στις πτήσεις, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το οποίο είναι το 4ο μεγαλύτερο της Ευρώπης.

 

Η διαχειρίστρια εταιρία του αερολιμένα ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει το μεσημέρι.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η εκκένωση ολοκληρώθηκε, ότι τίποτε ύποπτο δεν βρέθηκε στον τερματικό σταθμό και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Καμιά πτήση δεν μπορεί να φθάσει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μέχρι τις 3 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν "σημαντικές καθυστερήσεις".

Η αστυνομία ανακρίνει ένα πρόσωπο σε σχέση με το περιστατικό που προκάλεσε την μερική εκκένωση του αερολιμένα.