X

Γερμανία: Συνελήφθησαν τρεις Σύροι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 17 έως 26 χρονών. Οι γερμανικές αρχές θεωρούν πως προετοίμαζαν επιθέσεις καθοδηγούμενοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Ant1news

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις Σύρους στο κρατίδιο Schleswig-Holstein, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εστάλησαν στην Γερμανία από το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσαν σήμερα οι εισαγγελεις. 

Οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι οι τρεις άνδρες, ηλικίας 17 έως 26 χρονών, απεστάλησαν στην Γερμανία τον Νοέμβριο του 2015 «είτε για να πραγματοποιήσουν μια αποστολή για την οποία είχαν ενημερωθεί ή για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες».

Συγκεκριμένες αποστολές ή εντολές δεν  έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί, κατά τη διάρκεια των ερευνών, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στην Γερμανία πέρυσι και οι ανησυχίες για την παρουσία τους στην χώρα έχουν αυξηθεί μετά από μια σειρά βίαιων επιθέσεων, τρεις από τις οποίες πραγματοποίησαν άτομα που είχαν ζητήσει  άσυλο. Μάλιστα, για τις δύο από τις τρεις επιθέσεις την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.