X

Der Spiegel: ο δικτάτορας Ερντογάν

Εξόργισε την Άγκυρα το αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού στην Τουρκία.

Ant1news


«Μια χώρα χάνει την ελευθερία της» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στην Τουρκία του περιοδικού Der Spiegel που εξόργισε την Άγκυρα

Στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως βλοσυρός δικτάτορας, φορώντας γυαλιά ηλίου με φόντο μιναρέδες τζαμιού της Κωνσταντινούπολης , οι οποίοι εκτοξεύονται σαν πύραυλοι

Ιδιαίτερα προκλητικό χαρακτήρισε το δημοσίευμα  το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι αντικατοπτρίζει μια «διαστρεβλωμένη και προκατειλημμένη εικόνα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα προκλητικό το εξώφυλλο, ιδίως επειδή κυκλοφόρησε τις ημέρες που η Τουρκία γιορτάζει το μουσουλμανικό Εΐντ αλ Άντχα, τη Γιορτή της Θυσίας, επιδιώκοντας να μεταφέρει «μια αρνητική εικόνα, όχι μόνο της χώρας αλλά και του Ισλάμ».

 

Οι αναφορές του Spiegel για την Τουρκία έχουν προκαλέσει εντάσεις και στο παρελθόν. Τον περασμένο Μάρτιο, ο ανταποκριτής του Der Spiegel στην Τουρκία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα επειδή δεν ανανεώθηκε η άδεια εργασίας του.