X

Μία 26χρονη έγινε η νεότερη πιλότος εμπορικών πτήσεων

Η Κέιτ Μακ Γουίλιαμς είναι κυβερνήτης σε Airbus A319 και A320 που πετούν σε 100 διεθνείς προορισμούς. Συγκυβερνήτης της σε ορισμένες από αυτές είναι ένας 19χρονος.

Ant1news

Η 26χρονη Κέιτ Μακ Γουίλιαμς μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για το γεγονός ότι είναι η νεότερη κυβερνήτης εμπορικών πτήσεων στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία easyJet.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών άρχισε να πετά με αεροσκάφη της Easyjet και μέσα σε λίγα χρόνια προήχθη σε κυβερνήτη, αφού πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Η ίδια υποστηρίζει πως δεν πιστεύει πως η ηλικία παίζει κάποιο ρόλο. «Έχω περάσει την ίδια εκπαίδευση με οποιονδήποτε άλλο κυβερνήτη και έχω αποδείξει τις ικανότητες μου», δηλώνει. Παραδέχεται, βέβαια, πως δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που εκπλήσσονται από το νεαρόν της ηλικίας της. «Με έχουν ρωτήσει πόσο χρονών είμαι», αλλά συμπληρώνει ότι «εκπλήσσονται ευχάριστα».

 

Έχοντας ως “βάση” το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, η Κέιτ Μακ Γουίλιαμς πετάει με Airbus A319 και A320 προς 100 προορισμούς σε όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών η Ισλανδία, το Ισραήλ και το Μαρόκο.

 

Σε μία πρόσφατη πτήση από τη Βρετανία στη Μάλτα, η 26χρονη είχε για συγκυβερνήτη τον… 19χρονο Λουκ Έλσγουορθ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 450 από τους 130.000 πιλότους εμπορικών πτήσεων παγκοσμίως είναι γυναίκες και πέρυσι η easyJet ανακοίνωσε πως προτίθεται να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό τους στις δικές της πτήσεις σε διάστημα δύο ετών.