X

Έκρηξη στο μεγαλύτερο εργοστάσιο χημικών της Γερμανίας (βίντεο)

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι. Τι αναφέρει η ιδιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της για το ατύχημα.

Ant1news

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας BASF στο Λουντβιχσάφεν στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις αρχές και την επιχείρηση.

"Η έκρηξη, την οποία ακολούθησαν πυρκαγιές, σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών σε ένα σύστημα αγωγών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος που έκανε λόγο, ακριβώς όπως και ο δήμος του Λουντβιχσάφεν, για "πολλούς τραυματίες και για άλλους που φέρονται ως αγνοούμενοι".

Πάντως, η εταιρεία BASF τόνισε ό,τι το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα στο εργοστάσιο και ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για το περιβάλλον.

«Μηχανήματα περιβαλλοντικής μέτρησης βρίσκονται μέσα και γύρω από το εργοστάσιο και ελέγχουν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάτι ύποπτο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της BASF, που απασχολεί πάνω από 122.000 κόσμου παγκοσμίως, δεν έχουν γίνει γνωστά.