X

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία (βίντεο)

Διαψεύδει η Πολιτική Προστασία αναφορές για νεκρούς και τραυματίες. Περίπου 150 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα καταλύματά τους στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο.

Ant1news

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε αισθητή στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας) στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο βρίσκεται στην περιοχή Βίσο της Ματσεράτα στις Μάρκε, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή στις περιοχές της Ρώμης, της Άκουιλα και της Περούτζια. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. 

Η Πολιτική Προστασία διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης περί του ότι στελέχη της ανακοίνωσαν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το σεισμό, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας διεξάγουν ακόμη έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, διευκρίνισε η ίδια σε ιταλικά ΜΜΕ.

Μετά τον σεισμό περίπου 150 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο. Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Νωρίτερα, η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.