X

Η Ιταλία μετρά τις πληγές της από τους σεισμούς (βίντεο)

Ένας νεκρός από ανακοπή, τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην Ιταλία. Εικόνες καταστροφής από τη γειτονική χώρα.

Ant1news

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τη σειρά σεισμικών δονήσεων που έπληξαν χθες βράδυ την κεντρική Ιταλία.

Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

Μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, οι μετασεισμικές δονήσεις στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις εξήντα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του Twitter, έγραψε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι».

Οι δύο μεγάλοι σεισμοί 5, 4 και 6 ρίχτερ έγιναν με διαφορά περίπου δύο ωρών και έγιναν αισθητοί σε ακτίνα πάνω από 150 χλμ από το επίκεντρο της δόνησης.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν κτήρια που έχουν καταρρεύσει, όμως οι ζημιές δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που προκλήθηκαν από το σεισμό της 24ης Αυγούστου, από τον οποίο είχαν χάσει τις ζωές τους 300 άνθρωποι.

 

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, στην πόλη Βίσο (Visso), όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ πολλές εκκλησίες έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί ζημιές.

 

 

 

Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και αρκετοί από τους δρόμους έχουν κλείσει.

 

 

Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν από τα σπίτια τους μετά τον πρώτο σεισμό, με σκοπό να περάσουν τη νύχτα ασφαλείς σε πλατείες και αυτοκίνητα, κάτι που τους προφύλαξε από τραυματισμούς, καθώς ο δεύτερος μεγάλος σεισμός, των 6 Ρίχτερ, τους βρήκε έξω.