X

Το δείπνο της Μέρκελ στον Ομπάμα (βίντεο)

Τι μουσική υπόκρουση είχε το γεύμα που παρέθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ; Ο μουσικός δημοσιεύει βίντεο και λύνει την απορία.

Ant1news

Από τους ήχους των φωνών της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Προεδρικό Μέγαρο, σε αυτούς της τζαζ στο δείπνο που παρέθεσε η γερμανική Καγκελαρία στον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ίδιος φάνηκε, πάντως, να ευχαριστιέται εξίσου τη μουσική και στις δύο περιπτώσεις.

Μετά από την κοινή συνέντευξη Τύπου και τη συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικά Μέσα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν μη τι άλλο, η Άγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να ανταποδώσει, τιμώντας παράλληλα τον επίτιμο καλεσμένο της.

 Στο δείπνο που έγινε σε ένα λιτό χώρο, μουσική έπαιξε ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Till Brönner, ο οποίος με τη μουσική του φαίνεται να χάρισε όμορφες και χαλαρές στιγμές στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Μάλιστα, ο Γερμανός μουσικός ανέβασε στο instagram σχετικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Ομπάμα που απολαμβάνει τη μουσική του.

Το μενού του δείπνου, που ακολούθησε στην καγκελαρία μετά τη συνέντευξη Τύπου χτες το βράδυ, περιείχε παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως ψητό χοιρινό, κότσι χοιρινού και λουκάνικα Νυρεμβέργης, τα οποία συνοδεύτηκαν φυσικά με μπύρα και γερμανικό κρασί. Παραδοσιακή μηλόπιτα (Apfelstrudel) σερβιρίστηκε για επιδόρπιο.

Στο δείπνο που παρέθεσε η 'Αγγελα Μέρκελ παρακάθησαν προσωπικότητες, οι οποίες συνέβαλαν ιδιαίτερα στις διατλαντικές σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Νρτάνιελ Μπάρενμπόϊμ και ο Γερμανός προπονητής της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιούργκεν Κλίνσμαν, ενώ από αμερικανικής πλευράς η σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα ασφάλειας Σούζαν Ράις και ο Αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο Τζον Εμερσον.