X

Πολλοί τραυματίες από τη σύγκρουση τρένου με βυτιοφόρο

Επιβατική αμαξοστοιχία παρέσυρε βυτιοφόρο όχημα, την ώρα που ο απρόσεκτος οδηγός επιχειρούσε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ant1news

18 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένα βυτιοφόρο όχημα, που μετέφερε γάλα, συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ολλανδία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι κατόπιν το τρένο εκτροχιάστηκε.

«Ένδεκα εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις φέρουν σοβαρότερα τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν απειλείται» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίριελ Χάμστρα, εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Γκρόνινγκεν, που μετέβη στο σημείο του ατυχήματος.  Στο τρένο επέβαιναν περίπου 40 άνθρωποι, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το φορτηγό, που είχε μόλις ξεκινήσει από ένα αγρόκτημα στην περιοχή Βίνσουμ, «πιθανόν συγκρούστηκε με το τρένο καθώς διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας» επεσήμανε η τοπική αστυνομία. «Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες. Για κάποιο λόγο, ο οδηγός προφανώς δεν είδε το τρένο...» εξήγησε ο Χάμστρα.

 

Ειδικοί της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση των ακριβών συνθηκών του ατυχήματος.