X

Μεγάλο κύκλωμα παιδεραστών εξάρθρωσε η νορβηγική αστυνομία

Πάνω από 50 άτομα στο κύκλωμα. Κατασχέθηκαν φωτογραφίες, βίντεο και καταγεραμμένες συνομιλίες. Πώς έφτασε στα ίχνη τους η αστυνομία.

Ant1news

Τεράστιο κύκλωμα παιδεραστών εξάρθρωσε η Νορβηγική αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 20 άτομα ενώ ανακρίνονται άλλοι 31 κατηγορούμενοι για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος παιδιών .

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την πολύμηνη επιχείρηση «Σκοτεινό Δωμάτιο», διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος ανήκαν σε διάφορα δίκτυα παιδόφιλων, προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω διαδικτύου.

Κατά την επιχείρηση, η αστυνομία κατέσχεσε φωτογραφίες, βίντεο και καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TV2, η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στις διαδικτυακές τους συνομιλίες χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους.

Σε μία από τις συζητήσεις μάλιστα, σχεδιαζόταν η κακοποίηση ενός αγέννητου μωρού.

Σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία περιέγραψε πως οι επιθέσεις σε βάρος των παιδιών ήταν τόσο σωματικές όσο και μέσω διαδικτύου.

«Κατασχέθηκε ένας μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, βίντεο και συνομιλιών. Εντοπίσαμε επιθέσεις σε βάρος παιδιών όλων των ηλικιών, ακόμη και νηπίων» είπε η επικεφαλής των ερευνών Hilde Reikras.

Σύμφωνα με το TV2, η έρευνα άρχισε όταν μία 14χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία του Μπέργκεν, τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, σεξουαλική επίθεση από έναν 22χρονο. Ο νεαρός συνελήφθη και στον υπολογιστή του βρέθηκαν ύποπτα αρχεία. Μεταξύ αυτών και μία λίστα επαφών που οδήγησε την αστυνομία στους ύποπτους παιδόφιλους.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος 25 άτομα συμπεριλαμβανομένων μυστικών πρακτόρων, ειδικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αστυνομικοί που ειδικεύονται σε σεξουαλικά εγκλήματα.